luni, 27 ianuarie 2014

Primele mele pernute fitoterapeutice               In vara lui 2010 am reusit sa inchei prima perna fitoterapeutica. Aceasta era o perna impotriva stresului, fiind umpluta cu plante medicinale aromatice capabile sa trateze aceasta afectiune. Pentru ea am folosit flori de tei, frunze de menta, flori de sulfina, flori de levantica si flori si frunze de maghiran.
               

               A urmat perna impotriva gripei umpluta cu flori de soc, flori de busuioc, frunze de menta, frunze de  podbal, flori de musetel si cimbrisor (partea aeriana) si perna impotriva insomniei umpluta cu petale de trandafir, flori de musetel, flori de levantica, frunze de menta si flori de busuioc.
              Au urmat pernutele antialergice (si impotriva sforaitului) umplute cu frnze de nuc, frunze de salvie, trei frati patati si rostopasca.
                                    
                       O prima pernuta pentru stimularea activitatii cerebrale umpluta cu salvie, pelinarita, urzica si rozmarin a primit onoarea de a purta blazonul adevarului, desenand pe ea una din ilustratiile zeitei Maat.
                        Au urmat apoi saculeti antireumatici umpluti cu pedicuta (singura planta procurata din plafare pentru ca recoltarea ei se face in mod controlat, fiind o planta ocrotita de lege), cimbru, rozmarin, turita mare, soc, coada calului si conuri de hamei.
                        Cea mai mare cautare au avut-o saculetii afrodisiaci umpluti cu salvie, cimbrisor, busuioc, urzica, pelinarita si coriandru. La cerere, saculetii au luat proportii mai mari , deoarece cei ce comandau astfel de saculeti vroiau sa fie siguri de reusita lor. Si spre surprinderea chiar si a mea, au fost cateva persoane care chiar si-au gasit destinul in dragoste dupa ce au adus in casa lor acesti "saculeti de dragoste".

                        Pastrand aceleasi retete, am confectionat din ce in ce mai multe produse fitoterapeutice (perne, pernute si saculeti) cu diverse design-uri, teme, culori , urmand chiar indicatiile de cromatica Feng Shui. In principiu, preferam sa folosesc materiale cu cusatura rara pentru a permite uleiurilor volatile sa se raspandeasca mai usor si pentru ca plantele sa fie cat mai aerisite. In al doilea rand cautam sa utilizez materiale naturale (nu sintetice sau cat mai putin sintetic) atat pentru ca plantele sa poata respira cat si pentru o atingere delicata si sanatoasa a pielii. Si nu in ultimul rand, culorile care ma inspirau cel mai mult erau lila, verde, galben, portocaiu si chiar albastru. Rosu foloseam in special la afrodisiace.
                       Am mai jos cateva din pernele pe care le-am desavarsit in ultimii 3 ani. Hm ! E ceva de atunci...acum realizez !
                        Tin neaparat sa mentionez  ca multe din ele au fost cusute de mama si bunica mea, prilej sa le multumesc si sa la marturisesc ca le sunt recunoscatoare toata viata mea pentru ca m-au incurajat, ajutat  si sustinut in ceea ce am incercat sa fac.          
                
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu