luni, 27 ianuarie 2014

Ce contin produsele fitoterapeutice "Dodi"


               Produsele  fitoterapeutice Dodi, fie ele saculeti, perne mai  mari sau mici sunt umplute cu plante aromatice. O parte din ele provin din flora spontana a judetului Buzau, o alta parte sunt plante de cultura si provin din gradina proprie sau a mamei mele.
               Pana in prezent am folosit plante aromatice, precum:
busuioc, cimbrisor, coada calului, coada soricelului, coriandru, hamei, iasomie, levantica,maghiran, menta, musetel, nuc, paducel, pedicuta, pelinarita, podbal, roinita, rostopasca, rozmarin, salvie, soc, sulfina, tei, trandafir, trei frati patati, turita mare, urzica.
               De la insamantare pana la recoltare inclusiv trebuie respectate standardele cerute pentru a obtine atat o calitate buna a uleiului volati, cat si o concentratie generoasa in substante active.
               Fiecare planta in parte necesita conditii particulare de insamantare, cultivare, ingrijire, recoltare, uscare si depozitare.
               Ulterior procesului de uscare, maruntirea si mixarea partilor de plante sunt ultimele stadii in confectionarea produselor fitoterapeutice, simple pe langa celelalte , dar nu lipsite de importanta.
Acesta este mixtul de plante pentru pernele afrodisiace

Podbal, coada soricelului, busuioc, cimbrisor, soc, menta pregatite pentru amestec -pernele antigripale

Aceleasi plante dupa amestec

Un mixt special pentru somn linistit. Avem aici miez de nuca, menta, petale de trandafir alb, coada soricelului si hamei

Amestec de plante pregatite pentru pernele impotriva insomniei.



               Partile active ale plantelor sunt combinate in functie de continutul necesar in substante active necesare fiecarei afectiuni in parte, urmarind retetele doctorilor consacrati in fitoterapie.


















































             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu